פיתוח תוכנה – כיצד מפתחים תוכנה לקהל יעד ספציפי

עולם התוכנה מתנהל בשני רבדים עיקריים. מצד אחד, אנחנו יכולים למצוא שלל תוכנות מחשב אשר נועדו לספק שירותים ולאפשר למשתמשים לבצע פעולות דרך המחשב באופן יעיל ונוח, מצד שני, התוכנות מתחלקות בין קהלי יעד שונים. ישנן תוכנות המיועדות לכלל המשתמשים, וישנן תוכנות המיועדות לקהל ספציפי, מסוים. 

למשל, בעוד שתוכנות מסוימות משרתות מחשבים ביתיים ועסקיים כאחד לצרכים שונים, דוגמא תוכנות מעבד תמלילים, עיצוב, וידיאו ועוד. לעומתן, ישנן תוכנות המשרתות קהל מסוים על פי תחום מקצועי או פרמטר אחר. למשל, תוכנות המיועדות להנהלת חשבונות, תוכנות ניהול משרדים, ניהול לוגיסטיקה ומחסנים ועוד. 

באופן טבעי, פיתוח תוכנה עבור קהל יעד ספציפי, עסק, חברה או ארגון, הוא שונה מאשר פיתוח תוכנה לקהל רחב. הרי אם הכוונה היא לייצר תוכנה לאנשי מקצוע בתחום מסוים, צריך להכיר לעומק את התחום בו הם עוסקים, הצרכים והמאפיינים הרלוונטיים עבורם, על מנת לפתח תוכנה שבאמת תשרת אותם. 

מה זה אומר פיתוח תוכנה עבור קהל יעד ספציפי?

ישנן שתי דרגות בכל מה שקשור לתחום של פיתוח תוכנה עבור קהל יעד ספציפי. דרגה אחת מתייחסת לתוכנה שלמה, כלומר, פיתוח מערכת שתתאים ספציפית לתחום מקצועי מסוים. דרגה שנייה מתייחסת לפיתוח פונקציות, אפליקציות וכלים אחרים בתוך התוכנה עצמה עבור עסק ספציפי. כלומר לייצר בתוך המערכת כלים שהעסק יוכל ליהנות ממנו. 

כל הרעיון של פיתוח תוכנה לקהל ספציפי, נועד בשביל לאפשר לו לקבל את הכלים שהוא צריך בשביל שיוכל לבצע את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר, וכן לאפשר לו ליהנות משדרוגים ועדכונים מותאמים על פי הצרכים מצד אחד ומצד שני על פי מה שקיים בשוק. הרי עם הזמן נוצרים כלים חדשים בהם ניתן להשתמש ולשדרג את איכויות העבודה. 

כיצד מפתחים כלים ספציפיים עבור עסק מסוים?

על מנת לפתח כלים ספציפיים עבור עסק מסוים, צריך לאפיין בצורה נכונה את סוג העסק, מטרותיו, צרכיו, ואת הכלים אשר יכולים לעזור לו. יש לבחון איך אותם כלים יכולים להשתלב במערכות הקיימות, כיצד ניתן לפתח אותם בצורה כזו שיהיה ניתן לייצר אינטגרציה מלאה בין התוכנה לכלים החדשים. 

חשוב להכיר היטב את כל המערכות איתן עובד הלקוח, את סגנון וצורת העבודה שלו, וכיצד אפשר לשלב בין הכלים החדשים לתוכנה בתוך תהליך העבודה. כלומר, איך מטמיעים את הכלים אותם מבקשים לפתח בתוך התוכנות הקיימות ובתוך תהליך העבודה עצמו. 

פיתוח תוכנה בכלל ופיתוח כלים ספציפיים לעסק, חייב להתבצע בשיתוף פעולה עם גורמים מוסמכים מתוך העסק, אשר ילוו את התהליך מהתחלה. כך הם יוכלו להציג את הצרכים שלהם, ביקורת בונה על התהליך ועל הכלים עצמם, ובסופו יוכלו גם לערוך טסטים שייבחנו האם יש דברים שצריך לשנות ולשפר.

 

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר