בעיות נפוצות באתר וורדפרס

לרובנו יש אתר, נכס דיגיטלי או אתר לקוח. ולרוב המערכת תוכן שאיתה אנו נעבוד היא מסוג קוד פתוח – "וורדפרס". בגלל שמערכת זו מתוחזקת על ידינו בלבד ולא ע"י איש תחזוקה, אז לעיתים אנחנו נתקלים בשגיאה כזו ואחרת. חלק מן השגיאות מפרטות אודות הבעיה וחלקן לא. במאמר זה ניתן לכם  מספר בעיות אשר נפוצות באתר וורדפרס ממוצע.

מסך לבן ללא הודעת שגיאה

זוכרים את מסך המוות הכחול של הווינדוס? זה בערך אותו רעיון, רק שהפעם זה לא בדיוק אותו דבר. הבעיה הזו נובעת משגיאה בתוסף או מתופעה באחד מקבצי האתר ולרוב תהיה בתבנית.

אז הפתרון הראשון הוא לכבות את כל התוספים, ואז לנסות שוב. אבל נניח ואין לכם גישה ללוח הבקרה של הוורדפרס – מה ניתן לעשות? עשו כך: היכנסו לממשק האחסון שלכם (או ל- FTP שלכם) שבדרך כלל יהיה CPANEL לאחר מכן, יש לגשת לתיקית ה- PLUGIN ולשנות את כל השמות של התוספים, או לחלופין, נשנה בכל פעם תוסף אחד ונבדוק. הדרך השנייה היא לעבור על קבצי האתר והתבנית, ולאחר מכן לבדוק ששום קובץ לא חסר או פגום.

שגיאת memory limit

היא אמנם שגיאה של הוורדפרס, אבל מאחורי הקלעים היא בעצם הגבלה שנמצאת בשרת האחסון שלכם. כל מה שנדרש לעשות הוא לערוך את הקובץ PHP.IN. או לגשת לקובץ דרך ממשק האחסון שלנו, במידה ויש ברשותכם  ,CPANELהתהליך הוא כזה: תחת קטגוריה – "SOFTWARE", אמורה להיות לכם אופציה בשם "Select PHP Version", כנסו אליה ולחצו על הכפתור- "Switch to PHP Options", שם תשנו את ההגבלה לפי בחירתכם תחת השדה- "memory_limit". אגב אם תרדו עוד קצת למטה, תוכלו לרשום שתי שדות מאוד מעניינות בשמות: post_max_size, upload_max_filesize. במידה ותשנו זאת תוכלו לעלות תמונות גדולות יותר במדיית הוורדפרס שלכם.

שגיאת מסד נתונים

אתם נכנסים לאתר ופתאום אתם רואים שחור… נתקלתם בשגיאת "Unable to Establish a Database Connection" זה אומר שכנראה המסד נתונים שגוי, מה שיגרום לאתר לא לפעול זמנית עד לפתרון הבעיה. אבל אל דאגה, גם כאן סידרנו אתכם! כל מה שתצטרכו לעשות הוא לערוך את הקובץ "wp-config" ולהזין את פרטי מסד הנתונים בשורות הקוד הנכונות, כלומר בשורות הללו:

DB_NAME
DB_USER
DB_PASSWORD.

הגישה לאתר כבר לא פועלת

זה עלול לקרות לעיתים, אמנם לעיתים די נדירות, אך לפעמים משהו קורה ואנו נשארים מחוץ לאתר באופן זמני. ולכך ישנן מספר דרכים לעשות זאת:

  1. שנו את סיסמתכם דרך ה- PHPMYADMIN
  2. שינוי כתובת המייל של אחד המשתמשים עם גישת מנהל ב- PHPMYADMIN
  3. צרו משתמש חדש במערכת PHPMYADMIN

אתם לא יכולים לעלות שום תמונה לאתר

גם זה קורה, אתם מעלים קובץ והוא נותן לכם שגיאה שלתיקיה אין הרשאות, אולם זו לא באמת הסיבה – הפתרון נמצא תחת הגדרות> מדיה> ושם כבר ניתן לראות שנוסף לכם שדה עם נתיב מסוים. פשוט מחקו את הנתיב ולאחר מכן תוכלו לעלות תמונות באופן רגיל, ואל תדאגו, התמונות שהעלתם בעבר נשמרות. כעיקרון, מה שקורה הוא שהנתיב שהוזן שם שגוי ומערכת הוורדפרס לא יכולה לתת לכם גישה לעליית תמונות חדשות. אתם גם תראו שהנתיב מוזר ושונה לגמרי מהנתיב המקורי שהוא: "UPLOADS".

האתר לא עולה כלל

מי לא ראה כבר את השגיאה הזו: "The connection has timed out"? בואו נודה – כולנו נתקלנו בה. בנוגע לשגיאה הזו, ישנם שני גורמים להיווצרותה.

  1. לרכיבי התבנית והתוספים לוקח יותר מידי זמן להיטען.
  2. ישנה בעיה זמנית מצד שרת האחסון שלכם.

הגישה לאתר נדחתה

מכירים את השגיאה הידועה מכולן: "403 Forbidden Error"? שגיאה זו בעצם אומרת שגישתכם נדחתה לאתר והיא יכולה לנבוע מכמה סיבות מרכזיות:

  1. קובץ htaccess לא תקין.
  2. הרשאות לא מספיקות.
  3. תוספים הגורמים לבעיות זמניות באתר.

לסיכום: וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן חכמה ולכל בעיה תמיד חייבת להיות סיבה ופתרון. לפעמים ישנן בעיות כאלה שנגרמות עקב פריצות וחשוב לבחון את האפשרות בצורה יסודית. 

כמו כן, במידה ונתקלתם בשגיאה אשר לא מופיעה כאן, תמיד תוכלו לחפש בגוגל על אודותיה ועל פתרונותיה.

מאמר באדיבות Seo-Tip

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר